Dit heerlijke en veelzijdige aardappelgerecht is een perfect bijgerecht met aardappel. Gemaakt van rauwe aardappelen en Parmezaanse kaas, is dit recept aardappelkoek een hartig en eenvoudig gerecht dat de hele familie lekker vindt.
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Breng op smaak met wat zout.
Klop in een mengkom de eieren los met een snuf zout en peper.
Voeg hier de geraspte Parmezaanse kaas en de melk aan toe en roer goed.
Giet het eimengsel gelijkmatig over de aardappelen in de koekenpan.
Laat de aardappelkoek met kaas op laag vuur stollen.
Zodra de onderkant goudbruin is, keert u de koek om met behulp van een spatel.
Bak de andere kant ook goudbruin.
Serveer de aardappelkoek direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de aardappelkoek warm als een smakelijk bijgerecht bij vlees of vis. U kunt de koek ook in kleine blokjes snijden en serveren als tapa, of als een hoofdgerecht met een frisse salade.
Wijnadvies
Bij deze hartige aardappelkoek past een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.