Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpanpizza
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
aardappels
▢
ketchup
▢
⅔
eieren
▢
⅔
tomaten
▢
maïzena
of ander bindmiddel
eventueel:
▢
nog wat extra kruiden/toevoegingen
Instructies
Was en schil de aardappelen.
Kook ze hierna. Als ze klaar zijn, snijd ze dan in kleine stukjes.
Zet ondertussen een grote pan op het vuur en laat er wat margarine of olijfolie in smelten.
Gooi de aardappelstukjes in de pan en prak ze fijn met een vork.
Maak er als het ware een pannenkoek van.
Gebruik bindmiddel om de prut aan elkaar te krijgen.
Zet, als de pannenkoek goed gebonden en gebakken is, (aan beide kanten uiteraard) het vuur onder de pan laag.
Neem de eieren.
Doe ze in een pannetje met water en kook ze, bij voorkeur op ongeveer 4 minuten om ze lekker te krijgen.
Haal ze daarna uit de pan en pel ze.
Snijd de vers gekookte eieren in plakjes en verspreid die op een beetje mooie manier over de pizza.
Neem nu de tomaten.
Snijd ze ook in plakjes en verspreid die net zoals de eieren over de pizza.
Maak het geheel af met ketchup en eventuele andere kruiden/toevoegingen.
Suggesties zijn bijvoorbeeld champignons of ander lekkers voor op een pizza.
U moet de pan met de pizza erin nu afsluiten met een deksel en een klein tijdje laten sudderen.
Let er goed op dat de onderkant ondertussen niet verbrand.
Als de pizza helemaal klaar is, kunt u hem opdienen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pizza