Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpudding
Een zoet aardappelgerecht / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
pond
aardappels [gekookt en fijngewreven]
▢
4
eieren
▢
4
ons
boter
▢
4
ons
suiker
▢
1
ons
bitterkoekjes [fijngestampt].
Instructies
Klop het wit van de eieren tot schuim.
De vorm moet met boter besmeerd en met beschuit bestrooid worden.
Roer alles door elkaar, het stijfgeklopte wit het laatst.
Laat gedurende 1 uur in de vorm koken.
De saus:
Van rijnse wijn met citroenschil, 2 dooiers van eieren, wat boter.
Ook kan men in plaats van wijn room nemen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als men de pudding groter wil hebben, kan men in plaats van ½ pond aardappels ½ pond nemen enz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten