Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpuree DeLuxe
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
700
gram
aardappels
▢
2
el.
Blue Band Finesse voor Verrijken
▢
1
el.
Bieslook
fijngesneden
▢
peper
▢
zout
▢
paneermeel
▢
boter
halvarine
Instructies
Schil de aardappels en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
Prak de aardappels met de blueband, bieslook, peper en zout tot er een gladde massa ontstaat.
Schep de puree over in een platte ovenvaste schaal.
Bestrooi de puree met parneermeel en leg klontjes boter op de parneermeel.
Voeg zoveel boter toe dat als de boter smelt de hele schotel is bedekt (dit voor de korst).
Zet de puree 15 minuten in een voorverwarmde oven bij 220 graden voor een lekker krokant korstje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland