Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpureetorentjes met Sesamzaad
Krokante aardappelpureetorentjes met sesamzaad, een elegant bijgerecht voor elke maaltijd.
Porties:
3
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
aardappelstamper
Spuitzak met grove kartelspuitmond
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappelen
▢
25
g
boter
▢
1
eidooier
▢
2½
dl
melk
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
Nootmuskaat naar smaak
▢
3
eetlepels
sesamzaad
Instructies
Schil en was de aardappelen.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
Voeg de boter en eidooier toe aan de puree.
Roer geleidelijk de melk erdoorheen totdat een luchtige puree ontstaat.
Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Laat de puree afkoelen.
Vet een bakplaat in.
Schep de aardappelpuree in een spuitzak met een grove kartelspuitmond.
Spuit torentjes van de puree op de bakplaat.
Bestrooi de torentjes met sesamzaad.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Bak de pureetorentjes in het midden van de oven gedurende 8 minuten goudbruin en heet.
Haal de torentjes met een pannenkoekmes voorzichtig van de bakplaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past uitstekend bij dit bijgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch