Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met ei
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
augurken
▢
2
gekookte
eieren
tot 4
▢
2
kleine
uien
▢
mayonaise
olie en azijn, yoghurt of een combinatie van deze ingrediënten
▢
peper
▢
zout
▢
basilicum
Instructies
Maak dit recept enige uren van te voren klaar zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Kook de aardappelen in de schil tot ze net gaar zijn.
De aardappelen moeten stevig blijven.
Dompel ze even onder in koud water en verwijder de schil.
Laat de aardappelen afkoelen.
Wie dat te veel werk vindt, kan de aardappelen ook schillen en daarna koken.
Dit beïnvloed wel enigszins de smaak.
Snijd de koude aardappelen in schijfjes of blokjes en doe ze in een schaal.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd deze in plakjes.
Leg ze op de aardappelen.
Snipper de uien en leg ze op de aardappelen.
Snijd enige augurken (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de augurken en uw voorkeur) in kleine stukjes en laat ze uitlekken.
Voeg ze daarna bij de aardappelen.
Maak nu in een aparte kom een flinke hoeveelheid dressing van de overige ingrediënten en schep dit voorzichtig door het aardappelmengsel.
Het geheel koel wegzetten en enkele uren in laten trekken.
In die tijd enkele malen voorzichtig omscheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Dit recept kan gevarieerd worden door bijvoorbeeld blokjes appel of een rest vlees
toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch