Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met Goudse Kaas en Paprika
Romige aardappelsalade met frisse groenten en Goudse kaas.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
300
gr
belegen Goudse kaas
▢
1
rode paprika
▢
2
grote
uien
▢
4
flinke
augurken
▢
500
gr
gekookte aardappelen
▢
½
literblik maïskorrels
▢
2 ½
dl
Bulgaarse yoghurt
▢
Zout
▢
Peper
▢
Paprikapoeder
▢
Peterselie
Instructies
Snijd de Goudse kaas in kleine dobbelsteentjes en de paprika in reepjes.
Hak de uien en de augurken fijn.
Snijd de gekookte aardappelen in stukjes en laat de maïskorrels uitlekken.
Maak een sausje van de yoghurt, zout, peper en paprikapoeder.
Meng de kaas, groenten en aardappelen voorzichtig door de yoghurt-dressing.
Bestrooi de salade met fijngehakte peterselie.
Serveer direct of laat even afkoelen voor een frisse smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige en licht zoete smaken van deze aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
America
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Picknick