Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met haring en appel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pot
haringrugjes
uitlekgewicht 300 g
▢
1
augurken
▢
125
ml
mayonaise
▢
125
ml
crème fraîche
▢
1
eetlepel(s)
mosterd
▢
2
zoetzure appels
▢
500
g
aardappels
vastkokers
▢
versgemalen peper
▢
2
eetlepel(s)
fijngeknipte bieslook
Instructies
Laat de haringrugjes en de stukjes ui die in de pot zitten uitlekken.
Snijd de augurk in kleine blokjes.
Roer de mayonaise en mosterd door de crème fraîche.
Snijd de geschilde appels in vieren.
Verwijder de klokhuizen.
Snijd de appelparten in blokjes.
Meng ze door de haringrugjes.
Kook de geschilde aardappels gaar.
Snijd ze in blokjes en laat ze afkoelen.
Roer de aardappelblokjes, haring en appel, augurkblokjes en romige mayonaise door elkaar.
Schep de salade in een schaal.
Strooi er versgemalen peper en bieslook over.
Notities / Tips / Wijnadvies
De haringrugjes worden minder zuur door ze een uurtje in de melk te leggen
Wijnadvies:
Droge rosé uit bijvoorbeeld Anjou, de Provence of uit Zuid-Afrika.
En serveer deze prettig koel (circa 10ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Salade
/
Vis