Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade met mosterddressing van Gordon Ramsey
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
nieuwe aardappelen van gelijke grootte
gewassen
▢
100
gram
doperwten
vers of ontdooid
▢
150
gram
gedopte tuinbonen
▢
Enkele
takjes dille
voor de garnering
Voor de mosterddressing:
▢
4
eetlepels
extra vergine olijfolie
▢
1
eetlepel
wittewijnazijn
▢
1½
theelepel
dijonmosterd
▢
1½
theelepel
grove mosterd
▢
1
handvol
verse dragon
en dille, gehakt
▢
1
mespunt
suiker
Instructies
Kook de aardappelen 10-15 minuten in een pan water met wat zout, tot ze zacht aanvoelen wanneer u er met een spies in prikt.
Klop intussen de ingrediënten voor de dressing (of doe ze in een pot met schroefdeksel en schud goed).
Breng nog een pan water met wat zout aan de kook.
Blancheer de doperwten en tuinbonen afzonderlijk 3 minuten, of tot ze zacht zijn.
Laat ze uitlekken, dompel ze in een kom ijskoud water en laat ze weer uitlekken.
Knijp de tuinbonen uit het velletje en gooi de velletjes weg.
Laat de gekookte aardappelen uitlekken in een vergiet en laat ze enigszins afkoelen.
Trek indien gewenst de schil eraf met een klein mesje; draag handschoenen om uw handen te beschermen.
Leg de nog warme aardappelen in een grote kom en meng de dressing erdoor.
Roer de doperwten en tuinbonen erdoor.
Proef en voeg indien nodig peper en zout toe.
Garneer met enkele takjes dille en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch