Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsalade uit Californië met Salami en Olijven
Een frisse aardappelsalade uit Californië met salami, olijven en een pittige dressing. Ideaal voor picknicks en zomerse maaltijden!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
koksmes
Grote mengkom
Ingrediënten
▢
6
in kleine blokjes gesneden gekookte aardappelen
▢
3
fijngehakte hardgekookte eieren
▢
2
stengels
bleekselderij
draden verwijderd
▢
½
fijngehakte rode ui
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
3
eetlepels
saladedressing naar keuze
▢
5
in plakjes gesneden ontpitte gemarineerde olijven
▢
3
eetlepels
fijngehakt selderijgroen
▢
3
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
3
plakken
salami in dunne reepjes
Instructies
Giet kokend water over de rode ui en bleekselderij om de rauwe smaak te verzachten en laat afkoelen.
Meng in een grote kom de aardappelen, hardgekookte eieren, olijven, selderij, rode ui, selderijgroen en peterselie.
Voeg de mayonaise en saladedressing toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Voeg de reepjes salami toe en meng luchtig.
Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Breng het mengsel over in een grote serveerschaal en strijk de bovenkant glad.
Garneer met schijfjes augurk, plakjes tomaat, wat verkruimeld eigeel en radijsjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past perfect bij deze smaakvolle aardappelsalade.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
America
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Picknick