Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelschotel met chorizo en spitskool
AllerHande mei 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zak
spitskool
gesneden 300 g
▢
2-3
eetlepel
olijfolie
▢
1
duopakje(s)
aardappelschijfjes
700 g
▢
200
g
chorizo
vleeswaren, gesneden4 tomaten, in plakjes
▢
4
eieren
▢
100
ml
melk
▢
½
eetlepel
gedroogde Provençaalse kruiden
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In wok spitskool in 1 eetlepel olie 4 minuten roerbakken.
Bodem van ovenschaal bedekken met aardappelschijfjes.
Hierop 2 lagen maken van achtereenvolgens chorizo, spitskool, tomaat en aardappel.
In kom eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak.
Eimengsel in ovenschaal schenken.
Olie erover sprenkelen.
In midden van oven aardappelschotel in 40-45 minuten goudbruin en gaar laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Varkensvlees
/
Vlees