Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsoep met peterselie en pesto
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
3
plakjes
gerookt spek
zonder zwoerd
▢
450
g
aardappels
bloemige
▢
450
g
uien
▢
25
g
boter
▢
6
dl
kippenbouillon
▢
6
dl
melk
▢
100
g
conchigliette
droge
▢
1½
dl
room
▢
verse
peterselie
fijngehakt
▢
zout
▢
zwarte peper
▢
versgeraspte
Parmezaanse kaas
om erbij te serveren.
▢
knoflookbrood
om erbij te serveren.
pestosaus:
▢
60
g
peterselie
verse fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
gekneusd
▢
60
g
pijnboompitten
gehakt
▢
2
eetlepel
basilicumblaadjes
verse fijngehakt
▢
60
g
Parmezaanse kaas
versgeraspte
▢
witte peper
▢
1½
dl
olijfolie
Instructions
Meng alle ingrediënten voor de pesto 2 minuten in een keukenmachine of maak ze handmatig fijn.
Snijd het spek en de aardappel fijn en snipper de ui.
Fruit het spek 4 minuten.
Roer de boter, de aardappel en de ui erdoor en bak ze 12 minuten mee.
Voeg de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 12 tot 14 minuten zachtjes koken.
Meng de room erdoor en laat dit mengsel 5 minuten mee koken.
Voeg de peterselie, zout en peper en 2 eetlepels pestosaus toe.
Schep de soep in soepkommen en serveer met Parmezaanse kaas en knoflookbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië