Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsoezen
Het maken van heerlijke aardappelsoezen is niet moeilijk, maar vergt wel veel aandacht. De basistechniek bestaat uit het frituren. Aardappelsoezen hebben een zachte structuur. De smaak is zout. Een verassend aardappelgarnituur!
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pureeknijper
spuitzak
Frituurpan
Ingrediënten
▢
250
g
gare aardappels
▢
2
eieren
▢
50
g
boter
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
peterselie
▢
1
eetlepel
geraspte kaas
▢
1
deciliter
water
▢
75
g
bloem
▢
frituurvet
Instructies
Pureer de gekookte aardappels door ze door een pureeknijper of zeef te drukken.
Meng 1 ei en de helft van de boter erdoor en breng pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Hak de peterselie en roer deze samen met de geraspte kaas door de puree.
Verwarm het water met de rest van de boter tot deze is opgelost en roer de bloem erdoor.
Roer van het vuur af tot er een bal ontstaat.
Roer het tweede ei erdoor.
Meng aardappelpuree en deeg door elkaar en schep dit mengsel in een spuitzak.
Verhit het frituurvet tot 180 °C en spuit staafjes van het soezendeeg erin.
Bak ze goudbruin en gaar.
Laat de soesjes uitlekken op keukenpapier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch