Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltaart met gruyère, knoflook en peterselie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
1,2
kg
charlotte aardappelen
▢
200
g
versgeraspte Gruyère kaas
▢
3
eieren
▢
2
eierdooiers
▢
½
bol knoflookteentjes
fijngehakt
▢
1
bos(jes)
platte peterselie
grofgehakt
▢
2
dl
room
▢
peper
▢
zout
Instructies
Beboter de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 160° C.
Schil de aardappelen en snijdt ze in dunne plakjes.
Breng water met zout aan de kook.
Leg de aardappelplakjes in het kokende water.
Zodra het water weer aan de kook is de aardappelen afgieten en laten uitdampen.
Leg de aardappelschijfjes laag voor laag in de ovenschaal.
Tussen iedere laag gaat peper, zout, knoflook, peterselie, geraspte kaas en een beetje ei-room mengsel.
Doe bovenop wat Gruyère kaas en een klontje boter.
Zet 60 minuten voor het uitserveren de schaal in de oven en bak af.
Eventueel kan de taart op 100 ºC warm worden gehouden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Land van herkomst
Zwitserland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch