Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltaartjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
plakjes
bladerdeeg
▢
20
g
boter
▢
100
g
ontbijtspek
in reepjes gesneden
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
300
g
aardappelen
in dunne plakken
▢
4
eetlepels
fijngesneden bieslook
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1
dl
crème fraîche
▢
1
losgeklopt ei
voor het bestrijken
Instructies
Rol 10 plakjes bladerdeeg uit tot een afmeting van 50 x 25 cm.
Steek uit het deeg 4 cirkels van 10 cm doorsnede en 4 cirkels van 12 cm doorsnede.
Bak het ontbijtspek in reepjes in 20 g boter gedurende 5 minuten.
Voeg de gesnipperde sjalotten toe en bak ze samen met de dunne plakjes aardappelen gedurende 15 minuten.
Voeg de fijngesneden bieslook, zout, peper en crème fraîche toe aan het mengsel.
Verdeel het mengsel over de kleine deeg cirkels en bedek met de grote deeg cirkels.
Druk de randen aan met een vork.
Garneer de taartjes met deegresten, bestrijk met losgeklopt ei en bak ze 35-45 minuten in een oven op 200 °C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de aardappeltaartjes met gebakken paddenstoelen. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Feestdagen etc
Kerst