Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltjes in de schil
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
500
g
aardappels
kleine
▢
2
teentjes
knoflook
▢
25
g
boter
▢
takjes
rozemarijn
verse
▢
takjes
tijm
verse
▢
olijfolie
▢
peper
▢
zout
▢
bakbacon
in reepjes
Instructions
Boen de aardappeltjes schoon met een borsteltje.
Kook ze ongeveer een 15 minuten.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Halveer ze.
Vet een ovenschaal in met wat boter en leg de aardappeltjes er in.
Leg er 2 takjes rozemarijn boven op, rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi dit ook eroverheen.
Snijd de knoflook in stukjes en leg dit ook bij de aardappeltjes.
Verdeel er de bacon over.
Giet er wat olijfolie over en bak dit alles in een voorverwarmde oven (200 º C) tot de aardappeltjes mooi bruin en gaar zijn.
Haal, als het gaar is, de rozemarijn takjes eruit en serveer er een frisse salade van o.a. witlof en een stukje rundvlees bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Jaargetijde:
Snel te maken