Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltorentjes met Amandelen en Bieslook
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Frituurpan
Ingrediënten
▢
300
gram
aardappels
afkokers
▢
40
gram
boter
▢
1
ei
▢
Nootmuskaat
▢
2
eetlepels
bloem
▢
2
eieren
▢
1
eetlepel
olie
▢
150
gram
grofgehakte amandelen
▢
Frituurolie
of frituurvet
▢
Sprietjes
bieslook
Instructies
Voorbereiding:
Kook de aardappels in de schil in ongeveer 20 minuten gaar.
Verwijder de schil en pureer de aardappels.
Laat de puree lichtjes uitdampen.
Roer de boter, eidooier en nootmuskaat door de puree.
Klop de eieren los met olie en 1 eetlepel water.
Bereiding:
Vorm kleine torentjes van de puree en wentel ze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en grofgehakte amandelen.
Verhit de frituurolie tot ongeveer 180°C.
Frituur de torentjes met een paar tegelijk in ongeveer 4 minuten goudgeel.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Steek bovenin elk torentje een sprietje bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bekleed de bakplaat met bakpapier voor eenvoudige reiniging.
Je kunt de torentjes warm houden in de oven (15-30 minuten) als je ze vooraf wilt bereiden.
Serveer de aardappeltorentjes met een verfrissende dip, zoals een yoghurt-knoflooksaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch