Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien kwarktaart
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm (Ø 26 cm)
Bakpapier
Koelkast
Ingrediënten
voor het zanddeeg:
▢
3
dozen
Aardbeien
▢
1
pak
Bastognekoeken
▢
120
gram
boter
▢
500
gram
kwark
▢
300
ml
slagroom
▢
12
blaadjes
gelatine
20 gram of agar agar
▢
150
gram
poedersuiker
▢
1
citroen
voor de aardbeiencoulis:
▢
3
gelatineblaadjes of agar agar
▢
250
gram
Aardbeien
▢
50
gram
suiker
Instructies
Bekleed de bodem en de zijkanten van een springvorm met bakpapier.
Laat de gelatine weken in koud water.
Verkruimel de koekjes tot ze zeer fijn zijn.
Smelt de boter en voeg deze bij de koekjes en roer het geheel goed door zodat alle kruimels beboterd zijn.
Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk ze aan met de bolle kant van een lepel of een paletmes.
Zet de springvorm in de koelkast.
Haal van ongeveer 450 gram aardbeien de kroontjes af en pureer ze.
Snijd de citroen in 2 helften en pers ze uit boven een steelpan.
Verwarm het citroensap en voeg de gelatine toe en roer totdat het opgelost is en laat het daarna afkoelen tot ca 30°C.
Doe de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de poedersuiker erdoor.
Haal de springvorm uit de koelkast.
Neem een aantal mooie grote aardbeien en ontdoe ze van hun kroontje.
Halveer ze en zet ze met de gladde kant tegen de rand.
Vul de rest van de bodem op met de overige aardbeien.
Meng het citroensap met de gelatine door de kwark en roer door.
Klop de slagroom stijf en schep deze door de aardbeienkwark.
Schenk nu voorzichtig het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant eventueel glad.
Zet de taart nu in de koelkast en laat ze minimaal 4 uur opstijven.
Maak de aardbeiencoulis door de 3 gelatineblaadjes ca een half uurtje te laten weken.
Pureer de aardbeien samen met de suiker.
Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm ze licht tot ze gesmolten zijn. .
Voeg de vloeibare gelatine nu toe aan de aardbeien.
Neem de springvorm erbij en schenk de coulis boven op de kwark.
Zorg dat de bovenkant goed bedekt is.
Zet de taart nu even in de diepvries tot de gelatine mooi opgesteven is.
Werk af met een aardbei en eventueel een blaadje munt
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart