Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien rabarbertaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
staafmixer
Spatel
springvorm
Ingrediënten
voor het deeg
▢
200
g
gezeefde bloem
▢
50
g
amandelpoeder
▢
100
g
fijne griessuiker
▢
1
snuifje
zout
▢
1
ei
▢
150
g
malse boter
voor de vulling
▢
750
g
aardbeien
▢
1
kg
rabarber
▢
6
blaadjes
rode gelatine
▢
8
blaadjes
witte gelatine
▢
sap van 1 citroen
▢
150
g
fijne griessuiker
▢
300
g
dubbele room
▢
2
eetlepel(s)
aardbeienjam
▢
2
eetlepel(s)
gebrande nootjes
▢
2
dl
verse room
Instructies
Kneed de ingrediënten voor het deeg goed door, rol het uit en bekleed daarmee een springvorm.
Vorm een 3 cm hoge rand.
Prik de deegbodem een paar keer in met een vork, beleg met aluminiumfolie en gedroogde bonen en laat een uur rusten in de koelkast.
Bak 20-25 minuten in de op 200°C voorverhitte oven en laat afkoelen.
Maak de gewassen rabarber schoon, snijd klein en stoof 5 minuten in 1 dl water.
Los de voorgeweekte en uitgeknepen gelatine op in de rabarber.
Voeg de helft van de schoongemaakte, kleingesneden aardbeien toe, breng op smaak met citroensap en suiker en pureer met de staafmixer.
Spatel er vervolgens de opgeklopte dubbele room door.
Schep het romige vruchtenmengsel in de deegbodem en laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder de springvorm, bestrijk de taartrand rondom met licht verwarmde aardbeienjam en bedek met gebrande nootjes.
Klop de verse room stijf met suiker naar smaak .
Garneer de taart met toefjes slagroom en de rest van de aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
België