Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien schuimtaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Spatel
Taartvorm
Oven
mi
Ingrediënten
▢
1
rol
kruimeldeeg
▢
50
gram
hazelnoten
geroosterde
▢
beschuit
▢
500
gram
aardbeien
▢
2
eiwitten
▢
7
ml
vloeibare suikervervanger
▢
1
theelepel
maïzena
Instructies
Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en prik de bodem in.
Bak hem in 25 minuten op 200°C bruin en gaar.
Zet hierna de oven hoger.
Snijd intussen de aardbeien in stukjes.
Maal de hazelnoten met de beschuit fijn.
Laat de aardbeien in een zeef uitlekken.
Klop boven stoom de eiwitten met de suikervervanger heel stijf en klop er halverwege de maïzena door.
Bestrooi de afgekoelde taartbodem met het notenpaneer.
Spatel de uitgelekte aardbeien door het eiwitschuim, leg het aardbeienschuim op de taartbodem en maak er met een vork pieken op.
Zet de taart terug in de oven tot de bovenkant is gekleurd.
Laat de taart iets afkoelen en dien hem op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart