Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeiencaketaart
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
springvorm van 24 cm
Ingrediënten
▢
150
gr
boter
▢
150
gr
witte basterdsuiker
▢
3
eieren
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
snufje
zout
▢
150
gr
bloem
▢
fyllodeeg
▢
boter
▢
2
bakje
aardbeien
▢
1
zakje
heldere taartgeleipoeder
▢
2
dl
water
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop een cakebeslag van de boter, de witte basterdsuiker, de eieren, de vanillesuiker, zout en de bloem.
Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
Neem uit een pak fyllodeeg (diepvries of Turks/Griekse winkel) 5 vellen, bestrijk elk vel met gesmolten boter en leg ze verspringend in de springvorm;
Vouw de overlappende randen naar binnen.
Schep het cakebeslag in de fyllovorm en strijk het glad.
Bak de cake midden in de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
Laat hem in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm.
Was de aardbeien, halveer ze en schik ze dakpansgewijs in cirkels op de cake.
Maak een gelei van het taartgeleipoeder, het water en de limonadesiroop en lepel dit over de aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart