Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeiensterren
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
beslagkom
deeghaken
deegroller
Koelkast
mixer
Oven
stervormig uitstekertje
Ingrediënten
Deeg:
▢
½
theelepel
Dr. Oetker Backin
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
300
gram
kristalbloem
(Koopmans)
▢
citroen
▢
150
gram
boter
▢
1
ei
▢
2
eetlepel(s)
poedersuiker
Bestrooien:
▢
poedersuiker
Vulling:
▢
200
gram
aardbeienjam
warme
Instructies
Verwarm de oven voor. Heteluchtoven: 150 graden Celsius
Bloem en Backin mengen en boven een beslagkom zeven.
De overige ingrediënten van het deeg toevoegen.
Kneed het geheel door met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
Plaats het deeg 1 uur in de koelkast.
Vorm van het deeg een rol.
Rol het deeg uit tot een dikte van 2mm.
Steek met behulp van een stervormig uitstekertje sterren uit het deeg.
Bij de helft van de uitgestoken sterren steekt u in het midden een kleine ster uit.
Leg de deegplakjes op een ingevette bakplaat.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
De nog warme sterren, waar een kleine ster is uitgestoken, met poedersuiker bestrooien.
Zodra de andere sterren zijn afgekoeld, deze met aardbeienjam bestrijken.
Leg de met poedersuiker bestrooide sterren, met de poedersuiker naar boven, op de met aardbeien bestreken sterren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst