Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
punten
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeientaart van Astrid Veltman
Porties:
12
punten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hartvormige taartvorm
Ingrediënten
▢
120
gram
boter
▢
3
eieren
▢
75
gram
suiker
▢
1
citroen
▢
100
gram
bloem
▢
zout
Voor de crème:
▢
⅛
liter
melk
▢
1
citroen
▢
50
gram
suiker
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
¼
liter
slagroom
▢
250
gram
aardbeien
▢
1
eetlepel
poedersuiker
Instructies
Laat op een laag vuur 100 gr boter smelten.
Splits de eieren.
Klop het eigeel met 50 gr suiker, 2 eetlepels citroensap en de rasp van de schoongeboende citroen schuimig.
Klop het eiwit met de rest van de suiker en een snufje zout stijf en vermeng het met de eidooiers, de bloem en de lauwe boter.
Doe het deeg over in een ingevette hartvorm en laat het op de tweede richel
van de op 175°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.
Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
Verwarm de melk met de schil van de citroen en de suiker en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Laat het afkoelen en verwijder de citroenschil.
Klop de room stijf, meng hem voorzichtig met de melk en het citroensap en strijk dit over de afgekoelde taartbodem uit.
Was de aardbeien.
Snijd 200 gr aardbeien in plakjes en leg die langs de rand van de taart.
Pureer de rest van de aardbeien met de poedersuiker, doe de puree over in een spuitzak met een fijne mond en garneer de taart hiermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart