Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeientaartjes met vanillecrème
Porties:
12
taartjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
zakje
vanillepuddingpoeder
▢
3
dl
melk
▢
2
eetlepels
suiker
▢
1
vanillestokje
▢
30
gram
boter
zachte
▢
500
gram
aardbeien
▢
¼
liter
slagroom
▢
12
kant-en-klare kleine taartbodems
▢
2
eetlepels
rode bessengelei
Instructions
Roer het puddingpoeder met 4 eetlepels koude melk en 1 eetlepel suiker glad.
Snijd het vanillestokje met een scherp mesje in de lengte door, schraap het merg er met een lepeltje uit en breng dit samen met de melk aan de kook.
Voeg al roerend het gladgeroerde puddingpoeder toe, breng het aan de kook en laat het binden.
Roer de boter door de pudding, strooi de suiker erover en laat koud worden.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
Sla de slagroom stijf.
Klop de vanillepudding met een staafmixer los en schep er de room door.
Verdeel de vanillecrème over de 12 taartbodems, strijk het glad, zet de taartjes 10 minuten koud weg en beleg ze met de aardbeien.
Laat de bessengelei in een pannetje smelten en smeer de aardbeien hiermee in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak