Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abon abon
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
mager rundvlees aan 1 stuk
▢
1
stuks
fijngesneden rode ui
▢
3
teentjes
fijngesneden knoflook
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
2
theelepels
goela djawa
▢
1
eetlepel
assemwater
▢
½
eetlepel
sambal oelek
Instructies
Het vlees in ruim water op laag vuur zeer gaar en zacht koken.
Uit de bouillon halen en af laten koelen.
Daarna het vlees met 2 vorken in rafels uit elkaar trekken.
Alle ingrediënten in wat olie licht fruiten en daarna de vleesrafels toevoegen.
10 minuten zachtjes bakken onder voortdurend koken.
Nu het vlees overdoen in een platte vuurvaste schaal en op 100 º C onder regelmatig
omscheppen 2 uur in de oven laten drogen.
Daarna uit laten lekken op keukenpapier.
Een lekker bijgerecht bij de nasi goreng.
Notities / Tips / Wijnadvies
In een afgesloten pot is abon-abon enige maanden houdbaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Oosters