Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abon van vlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vijzel
Ingrediënten
▢
500
g
rundvlees
▢
1
tl
ketumbar
▢
1
tl
djinten
▢
1
ui
▢
2
knoflook
▢
suiker
▢
zout
▢
1
tl
tamarinde
uit de fles
▢
1
kopje
olie
Instructies
Het vlees kookt men zacht en gaar, dan in stukjes of reepjes snijden, waarna men het zo fijn mogelijk stampt. Door de vleesmolen kan ook.
In de vijzel de ketumbar, djinten, ui en knoflook fijn wrijven.
Dit door het gestampte vlees mengen met zout, assam en suiker naar smaak.
Terwijl men goed blijft roeren, de abon in de olie krokant bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië