Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozen Linzenvlaai
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
Oven
Pannetje
bakkwastje
Ingrediënten
voor het linzendeeg:
▢
250
gram
margarine
plantaardige
▢
600
gram
bloem
▢
360
gram
suiker
▢
2
ei
maat L
▢
20
gram
bakpoeder
▢
4
gram
vanillesuiker
Voor de vulling:
▢
1
pot
abrikozen
Warm de pulp met de suiker even op zodat de suiker goed gemengd is. / of abrikozenjam
▢
50
gram
suiker
Voor de afwerking:
▢
1
flinke el
abrikozenjam
▢
klein scheutje
water
▢
handje vol
rietsuiker
Instructies
Alles mengen tot een vast deeg en 24 uur laten rusten in de koelkast.
Na 24 uur het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter.
De vorm bekleden met het deeg.
Vul het deeg nu op met een laag abrikozenvulling.
Rol het overige deeg uit tot een rechthoekige lap van een 3 mm dikte.
Snijd nu repen van 1 à 1.5 cm uit en leg ze op de abrikozenvulling.
Laat de randen gewoon even overhangen.
Wanneer je alle repen erop hebt liggen ga je voorzichtig met de deegroller over de randen heen.
Zo snijd je de randen allemaal in een keer netjes af.
Bak de vlaai in een voorverwarmde oven van 190° C in ca 40 minuten gaar.
Wanneer de vlaai uit de oven komt haal je hem uit de vorm en zet je hem op een rooster.
Neem een flinke eetlepel abrikozenjam en doe deze in een pannetje met een heel klein scheutje water.
Breng aan de kook.
Als de jam heeft gekookt neem je een kwast en smeer je de bovenkant van de vlaai volledig in .
Neem een handje rietsuiker en strooi dit over de vlaai heen.
Laat de taart nu afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Taart