Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Advocaat charlotte
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
gladde puddingvorm (inhoud 1 liter)
Ingrediënten
▢
½
liter
melk
▢
60
gram
maïzena
▢
40
gram
suiker
▢
vanillesuiker
▢
1
ei
▢
2
ei
▢
2½
deciliter
advocaat
▢
¼
liter
slagroom
▢
2
eetlepel
poedersuiker
▢
2
eetlepel
amandelen
▢
150
gram
lange vingers
Instructies
Breng 4 dl van de melk aan de kook.
Roer de maïzena, suiker, vanillesuiker en de rest van de melk tot een glad papje en giet dat al roerende in de kokende melk.
Laat het opnieuw aan de kook komen.
Splits het ei, klop de dooier los.
Giet een deel van het hete puddingmengsel bij de eidooier, roer even en doe het al roerende terug in de pan.
Klop 2 eiwitten zeer stijf en spatel ze door de nog hete pudding.
Roer de advocaat erdoor.
Spoel een gladde puddingvorm, inhoud 1 liter, om met koud water.
Giet de pudding erin en laat hem in 3 uur koud worden.
Stort hem op een schotel.
Snij de lange vingers even lang als de hoogte van de pudding.
Klop het overgebleven eiwit los en bestrijk hiermee de zijkanten van de pudding.
Plak de lange vinger er tegenaan en bind er een feestelijke strik om.
Garneer de charlotte met de slagroom en geschaafde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Feestdagen etc
Kerst