Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Advocaatpudding met Mango
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
wachttijd
3
uur
uur
Total time
3
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
spuitzak met kartelmond
kom
puddingvorm
Steelpan
mixer
Spatel
Koelkast
Platte schaal
Ingrediënten
▢
6
blaadjes
witte gelatine
▢
1
blikje
mangoschijfjes
netto 310 g
▢
2
dl
advocaat
▢
2
dl
vanillevla
▢
¼
liter
slagroom
▢
2
eetlepels
poedersuiker
▢
4
garneerchocolaatjes
▢
1
theelepel
olie om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in ruim koud water.
Vet de puddingvorm in met olie.
Laat de mangoschijfjes uitlekken boven een kom, waarbij je 3 eetlepels van het vocht opvangt.
Houd 4 schijfjes apart voor garnering en snijd de rest van de mango in kleine stukjes.
Verwarm het mangovocht zachtjes in een steelpan.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze al roerend op in het warme mangovocht.
Roer in een kom de advocaat, vanillevla en stukjes mango door elkaar.
Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door.
Klop de slagroom met poedersuiker stijf.
Doe 1/3 van de slagroom in een spuitzak.
Spatel de rest van de slagroom luchtig door het advocaatmengsel.
Giet het advocaatmengsel in de puddingvorm en laat het afgedekt in de koelkast ca. 3 uur opstijven.
BEREIDEN:
Houd de vorm even in heet water.
Leg een platte schaal op de vorm, keer deze om en laat de pudding op de schaal glijden.
Garneer met toefjes slagroom, stukjes mango en chocolaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke advocaatpudding als elegant dessert voor een speciale gelegenheid, gegarneerd met verse mango en een vleugje chocolad
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------