Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Agneau à l'Indonesienne
Indonesisch lam
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
mager lamsvlees
▢
1
rode paprika
▢
2
groene paprika's
▢
4
teentjes
knoflook
▢
250
g
erwtjes
▢
200
g
rijst
▢
1
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
zout
▢
peper
▢
foelie
▢
1
ui
▢
komijn
▢
saffraan
▢
koriander
▢
mosterdzaad
▢
olie
Instructies
Leg twee uur voor begin de paprika's onder de grill tot het vel zwart wordt.
Spoel ze koud af en verwijder het vel.
Verwijder ook de pitjes.
Hak de rode paprika fijn en de groene in reepjes.
Schil de knoflook.
Neem een vijzel en doe er de rode paprikapulp, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad in.
Neem van alle specerijen een halve theelepel.
Voeg nog wat zout en peper toe en stamp tot een pasta.
Voeg onderwijl langzaam een eetlepel olie en de wijnazijn toe.
Snij het vlees in kleine blokjes.
Meng in een kom met de pasta.
Laat 2 uur op een warme plaats marineren.
Snij de ui in fijne rondjes.
Laat het vlees uitlekken.
Verhit wat olie in een pan en bak het vlees bruin.
Doe dan de deksel op de pan en laat gedurende 90 minuten zachtjes koken.
Voeg, indien nodig, twee eetlepels water toe tijdens het koken.
Kook de rijst.
Bak in wat olie de reepjes groene paprika.
Kook de erwtjes.
Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de marinade toe.
Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
Serveer het heet met de rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië