Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aiglefin à la marinière
(schelvis van de schippersvrouw)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
4
schelvis
dikke moten
▢
2
l
mosselen
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
takje
tijm
▢
1
deciliter
slagroom
▢
paprikapoeder
▢
2
deciliter
witte wijn
droge
▢
6
sjalotjes
▢
90
g
boter
▢
peterselie
▢
40
g
bloem
▢
½
citroen
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet de oven op 200ºC.
Maak de mosselen schoon.
Was en hak de tijm en schil en hak de knoflook fijn.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Leg de mosselen samen met de tijm en knoflook in een grote pan.
Bestrooi flink met peper en schenk er de wijn over.
Kook de mosselen snel op een hoog vuur onder regelmatig schudden tot ze open staan.
Haal ze uit depan en zeef het vocht.
Vet een ovenvaste schaal in met 20 g boter.
Hak de sjalotjes fijn en leg deze op de bodem van de schaal.
Bedek ze met de moten vis en schenk er het mosselvocht over.
Snij 30 g boter in stukjes en verdeel over de vis.
Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Haal intussen de mosselen uit hun schelp.
Haal de moten is uit de schaal en laat uitlekken en leg ze op een voorverwarmde dienschaal.
Hou ze warm.
Smelt de rest van de boter en voeg de bloem toe.
Leng aan met kookvocht tot een romige roux.
Laat dit 8 minuten koken.
Pers de citroen en meng het vocht met de slagroom en roer dit door de saus.
Strooi er wat paprikapoeder over en klop met een garde gedurende 2 minuten.
Controleer de smaak en voeg de mosselen toe.
Laat het geheel nog even warm worden.
Schenk de saus over de vis en betsrooi met wat gehakte peterselie en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis