Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aiglefin au beurre fondu
Schelvis met gesmolten boter
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Ingrediënten
▢
1
schelvis
van 1 kg
▢
1
bosje
peterselie
▢
zout
▢
peper
▢
200
g
boter
▢
3
citroenen
Instructies
Maak de schelvis schoon en was grondig onder stromend koud water.
Leg hem in een vispan.
Bedek met gezouten koud water en breng dit langzzam aan de kook en pocheer de vis gedurende 10 minuten.
Haal dan de pan van het vuur en laat de vis in het vocht staan.
Pers een citroen uit.
Doe het sap in een pannetje en geef er zout, peper en 1 eetlepel water bij.
Breng aan de kook.
Haal het pannetje, zodra het vocht kookt, van het vuur af en klop er beetje bij beetje de boter door met een garde.
Hou de saus warm.
Snij de andere citroenen in dunne schijven.
Was de peterselie en leg een servet op een serveerschaal van de vis.
Haal de vis met 2 schuimspanen uit het vocht.
Laat uitlekken.
Leg hem voorzichtig op de servet en omring hem met de schijfjes citroen en takjes peterselie.
Geef de saus in een sauspan en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef de saus in een sauspan en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vis