Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Airfryer Kip Piccata
Geniet van dit heerlijke en eenvoudig te bereiden gerecht met een frisse salade en knapperige friet voor een complete maaltijd!
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
scherp mes
snijplank
Bakpapier of plasticfolie
Vleeshamer of zware pan
Ondiepe kom
Bord
bakspray van olijfolie
pan
Ingrediënten
▢
2
kipfilets
alle vet verwijderd
▢
Zeezout en versgemalen zwarte peper
▢
Eiwit van 2 grote eieren
▢
4
eetlepels
paneermeel met kruiden
glutenvrij indien nodig
▢
Bakspray van olijfolie
▢
1
citroen
in schijfjes, voor het serveren
▢
2
eetlepels
gehakte bladpeterselie
voor het serveren
Voor de saus:
▢
1
eetlepel
zachte boter
▢
5
eetlepels
kippenbouillon
glutenvrij indien nodig
▢
3
eetlepels
droge witte wijn
▢
Sap van 1 citroen
bewaar de halve citroenen en snijd ze in schijfjes
▢
1
eetlepel
kappertjes
uitgelekt
Instructies
Dep de kipfilets grondig droog met keukenpapier en halveer ze horizontaal om twee dunne plakken te maken van elke filet.
Leg elke plak tussen twee vellen bakpapier of plasticfolie en sla ze met de bodem van een zware pan of een vleeshamer tot een dikte van 2 cm.
Bestrooi beide kanten met zout en peper.
Klop in een ondiepe kom het eiwit los met een theelepel water.
Strooi het paneermeel op een bord.
Doop elk stuk kip in het eiwitmengsel, wentel het door het paneermeel en leg het dan op een schoon bord.
Bespuit beide kanten van de kip royaal met de bakspray en leg ze in het mandje van de airfryer; doe dit zo nodig in porties.
Stel de airfryer in op 190 °C en de timer op 9 minuten.
Keer de kipstukken halverwege de baktijd om en bak ze gaar, knapperig en goudbruin.
Smelt intussen voor de saus de boter in een pan.
Voeg de kippenbouillon, wijn, het citroensap, de schijfjes citroen en peper naar smaak toe.
Kook op hoog vuur in 3-4 minuten tot de helft in.
Haal de pan van het vuur, verwijder de schijfjes citroen en roer de kappertjes erdoor.
Leg de stukken kip voor het serveren op een schaal, schep de saus erover, beleg met de verse schijfjes citroen en bestrooi met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past goed bij de frisse en scherpe smaken van de citroensaus in deze Kip Piccata.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij