Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam besengeh
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
kilo
kip
of 5 a 6 pootjes, 1 a 1/2 dl slaolie, 2 middel grote uien, 3 teentjes knoflook , 1/2 eetlepel assem, 2 a 3 dl water, 1/4 blokje santen
Boemboes:
▢
3
fijngemaakte kemirie nootjes
▢
2
blaadjes
selam
▢
2
blaadjes
djeroek poeroet
▢
1
spriet sereh
▢
2
plakjes
laos
▢
2
theelepel
koenjit
▢
2
theelepel
ketoembar
▢
1
theelepel
djinten
▢
1
theelepel
trassi
▢
2
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
vetjin
▢
zout naar smaak
Instructions
Maak de kip schoon en snijd die in 5 a 6 stukken.
Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.
Voeg de boemboes toe en fruit die even mee.
Voeg daarna de stukken kip erbij en braad die heel even om en om lichtbruin.
Los de assem op in water en blus het geheel hiermee.
Laat de kip ongeveer een half uur sudderen, doe de santen erbij en laat die smelten.
Voeg eventueel water toe en laat de kip nog een half uurtje sudderen.
Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos .
Video
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesiƫ