Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam boemboe Bali 2
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
grote
kip
▢
2
ei
▢
asem
▢
arachideolie
▢
2
theelepel
Gula djawa
▢
1
blaadjes
salam
▢
1
spriet
sereh
▢
2
eetlepels
tomaat
▢
1
eetlepel
ketjap manis
Voor de boemboe:
▢
4
sjalotjes
rode
▢
3
teentjes
knoflook
▢
3
kemirienoten
geroosterd
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
theelepel
djahé
▢
½
theelepel
laos
▢
4
rode lomboks
ontpitte grote of 2 theelepels sambal oelek
▢
¼
theelepel
zout
▢
3
blaadjes
djeroek poeroet
Instructions
Snijd de kipfilets in blokjes, doe in een bakje en wrijf de kipblokjes in met 1 theelepel assem.
Laat op kamertemperatuur komen.
Maak de boemboe in een cobek en fruit daarna in 2 eetlepels olie samen met de salam en sereh op niet te hoog vuur.
Voeg daarna de gula djawa, gezeefde tomaten en de ketjap toe.
Goed roeren.
Voeg dan de kip toe en bak deze ongeveer een minuut mee (niet te hoog vuur).
Daarna de kip op laag vuur zetten, de eieren toevoegen en laten sudderen met deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten.
Af en toe proeven of er nog iets zout bij moet.
Daarna alles omscheppen en weer voor 5 minuten laten sudderen met deksel op de pan.
Na ongeveer 10 - 15 minuten is de kip gaar.
Snijd voor het serveren de eieren doormidden en serveer de boemboe bali met nasi goreng, komkommer, kroepoek en (zoute) bananenchips.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters