Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam boemboe roedjak
(rode kip met sambal)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
braadkuiken
▢
1 ½
ui
▢
4
teentjes
knoflook
▢
1
afgestreken eetlepel
ketoembar
▢
1
eetlepel
djinten
▢
6
kemiries
▢
1
theelepel
trassi
▢
2
theelepel
tamarinde
uit een fles
▢
3
schijfjes
laos
▢
1
schijfje
sereh
▢
3
blaadjes
salam
▢
3
blaadjes
djeroek poeroet
▢
1
stukje
gember
▢
3
eetlepels
sambal
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
1
eetlepel
suiker
▢
4
kopjes
kokosmelk
▢
1
theelepel
koenjit
poeder
Instructions
Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn.
Bak het mengsel in de olie, onder toevoeging van de laos en de sereh.
Voeg de sambal, de salam, de djeroek poeroet, het paprikapoeder en de suiker toe en braad de stukken kip mee.
Voeg het koenjitpoeder en als laatste de kokosmelk toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië