Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam boemboe roedjak 2
kip in gekruide tomatensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
600
gram
kippenpoten
▢
25
gram
boter
of margarine
▢
1
kleine
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
1
plakje
laos
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
1
blaadje(s)
salam
▢
1
blaadje(s)
djeroek poeroet
▢
3
gepelde tomaten
▢
½
blokjes
trassi
van 1 cm
▢
½
eetlepel(s)
asem
▢
⅛
schijf
Javaanse suiker
Instructions
In een grote braadpan de boter verhitten en de kippenpoten in 10 min. rondom goudbruin bakken.
Intussen ui, knoflook en laos fijnmalen in een keukenmachine.
Kip uit de pan scheppen en bakvet in een kommetje gieten.
Van dit bakvet 2 eetlepels opnieuw in de braadpan verhitten en hieraan het uimengsel, sambal, salam, djeroek poeroet en tomaten toevoegen.
Goed door elkaar scheppen.
Zonder deksel 15 min. laten stoven tot vocht verdampt is. Intussen vel van de kip verwijderen en de poten in tweeën snijden.
Door het ui/tomaat mengsel roeren: 1 dl warm water, trassi, asem en suiker.
Kip erin leggen en aan de kook brengen.
Met deksel op de pan nog 45 min. zachtjes stoven.
Op smaak brengen met zout. Voor het opdienen de blaadjes verwijderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië