Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam boemboe roedjak 5
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
kipfilet
in stukjes
▢
¼
theelepel
zout
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
▢
¼
theelepel
versgemalen peper
▢
2
fijngesneden
ui
▢
2
teentjes fijngesneden
knoflook
▢
½
theelepel
sereh
▢
1
theelepel
sambal trassi
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
1
kopje
santen
▢
3
fijngesneden ontvelde
tomaten
Instructies
Wrijf de kip in met zout, peper en nootmuskaat en laat dit een uur intrekken.
Fruit ui, knoflook, sereh, sambal, ketoembar en knoflook in wat olie en doe, als de ui bruin is, de kip erbij.
Laat de kip goed bruin worden, doe de santen en tomaat erbij en laat het op een laag vuurtje nog een half uurtje sudderen.
Doe er wat water bij als het te droog wordt want santen verbrand snel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters