Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam dibulu
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
jonge kip
▢
2
lomboks
▢
3
rode uien
▢
djahé
▢
zout
▢
kemangiblad
▢
djintanblad
▢
uieblad
▢
kucaiblad
▢
kruisemuntblad
▢
venkelblad
▢
peterselie
▢
1
ei
▢
pandanblad
▢
sereh
▢
citroensap
▢
water
Instructies
De kip, lomboks, uien en djahé heel fijn wrijven.
De rest fijn snijden, behalve de sereh en het pandanblad.
Klop het ei en doe dan de hele massa in een pan met water en het citroensap.
Laat de kip hierin zachtjes koken.
Indien nodig, steeds een beetje water toevoegen.
Op Manado kookt men dit gerecht in een speciale bamboesoort.
Op Java gebruikt men er de bamboe tali voor.
Dit gerecht kunt u ook van varkensvlees maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië