Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam goreng koening
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vijzel
Keukenmachine
Frituurpan
Ingrediënten
▢
2
stukjes
koenjit
verse wortel á 3 cm of 1 theelepel koenjitpoeder
▢
40
gram
laos
wortel verse geschild
▢
20
gram
gember
verse geschild
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
rode peper
▢
2
eetlepels
suiker
▢
2
theelepels
zout
▢
1
theelepel
ketoembar
gemalen
▢
1
theelepel
azijn
▢
½
eetlepel
tamarindepasta
▢
2
dl
kokosmelk
blik
▢
1
kg
kip
of 1 kg drumsticks
▢
1
liter
frituurolie
Instructies
Stamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine.
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een pan, voeg 2 1/2 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
Kook de kip ± 30 minuten tot alle vocht is verdampt.
Neem de kip uit de pan, dep hem droog en frituur hem in de hete olie (180°C) in 5-10 minuten krokant.
Voor een extra lekkere smaak kunt u de kruiden mee frituren (zeef de olie na het frituren).
Serveer de kip zonder kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het gerecht wordt extra lekker als u de kip na het koken 1 nacht laat staan en hem pas de volgende dag frituurt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië