Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam goreng taugé
gekruide kip met taugé
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kipfilet
in reepjes
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
lente-uitjes
gesnipperd
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
½
theelepel
djahé
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
4
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
taugé
Instructies
Verhit de olie in een wok of wadjan.
Voeg het vlees toe en laat alles onder voortdurend roeren ca. 3 min. bakken.
Schuif het vlees naar een zijde van de wok en fruit de uisnippers.
Schep de knoflook en djahé erdoor en voeg de sambal toe.
Roer daarna de ketjap en taugé (hoeveelheid naar eigen erdoor.
Breng de saus aan de kook en schep dan het vlees erdoor en laat het nog even koken.
Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië