Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam pudus
hete kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
rijst
▢
1
flinke
kipfilet
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
theelepel
djahé
▢
1
theelepel
gemalen laurierblad
▢
1
eetlepel
sambal oelek
▢
2
eetlepels
ketjap
▢
3
ons sperzieboontjes
▢
zout
▢
peper
▢
250
g
champignons
Instructies
Snijd de kipfilet in blokjes, bestrooi het met zout en peper.
Bak de kipfilet in een wadjan bruin.
Neem het uit de pan.
Snipper de ui en fruit deze met de kruiden en de sambal in de wadjan met de achtergebleven
boter.
Voeg de champignons toe en bak dit bij de reeds gefruite uien.
Voeg daarna de gebakken kipblokjes toe, doe er de ketjap bij en laat het geheel in ca. 10
minuten sudderen.
Kook of stoom de sperzieboontjes gaar.
Kook de rijst en meng de boontjes en de rijst met het vleesmengsel.
Serveer dit met enkele augurkjes, atjar tjampoer en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Oosters