Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajo Blanco
Gazpacho: koude soep uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Ingredients
▢
80
gram
gepelde amandelen
▢
1
deciliter
olijfolie
▢
teentje
knoflook
▢
zout
▢
peper
▢
azijn
naar smaak,
▢
koud water.
Instructions
Deze soep is het gemakkelijkste te maken als men een mixer heeft.
Doe de amandelen met het zout, peper, knoflook en genoeg water [zodat de mixer goed kan draaien] in de mixer.
Als het mengsel heel fijn en bijna vloeibaar is doet ge er langzamerhand de olie bij en de azijn.
Dit alles terwijl de mixer blijft lopen.
De azijn geeft aan de ajo de witte kleur [blanco].
Proef en kruid meer indien nodig en voeg de rest van het water op het laatst toe en geeft er gebakken dobbelsteentjes brood bij
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien zeer koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Spanje