Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Albanese maïskoek
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
g
prei
schoongemaakt en alleen het wit ervan
▢
30
g
boter
▢
250
g
ricotta
of kwark
▢
4
eieren
▢
peper
▢
zout
▢
175
g
fijn maïsmeel
▢
4
eetlepels
fijngesneden dille
▢
100
g
geitenkaas
geraspte harde of schapenkaas (of Parmezaanse)
▢
boter
▢
crème fraîche
▢
knoflook
▢
zout
▢
sla
▢
tomaat
▢
sperziebonen
Instructies
Smoor de dunne plakjes prei in de boter tot ze zacht zijn en neem de pan van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de kwark los met de eieren en zout.
Klop dit mengsel door het meel en schep er de dille en de gebakken prei met de boter door.
Breng dit over in de vorm, leg er de geraspte kaas en wat gesmolten boter bovenop en bak de koek drie kwartier.
Laat hem even staan, neem hem dan uit de vorm en eet hem warm met een flinke schep zure room, op smaak gebracht met zout en knoflook.
Geef er gepelde tomaat, plukjes sla en gekookte sperzieboontjes bij.
Wijn mag in dit moslimland officieel natuurlijk niet, maar raki, gestookt van pruimen wordt er wel gedronken.
Mij beviel een Pinot noir erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Albanië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch