Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Algerijnse Boerak met Gekruid Gehakt
Krokante Algerijnse Boerak, gevuld met gekruid gehakt, ui en bladpeterselie. Een heerlijke hartige snack of voorgerecht!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
scherp mes
keukenpapier
Ingrediënten
▢
750
g
gehakt vlees
▢
1
bundeltje bladpeterselie
fijngehakt
▢
2
grote
uien
fijngehakt
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
pakjes
bourakbladeren
Feuilles de Brick, 12 per pakje
▢
1
citroen
▢
Sojaolie
Instructies
Bak het gehakt rul in een pan zonder extra vet.
Snijd de uien en bladpeterselie fijn.
Meng het gebakken gehakt met de uien en bladpeterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem een bourakblad en snijd het doormidden.
Plaats een lepel van het gehaktmengsel op elk half blad.
Vouw het blad zorgvuldig dicht als een rolletje of driehoekje.
Verhit sojaolie in een koekenpan.
Bak de gevulde bourakrolletjes goudbruin en krokant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Besprenkel de Boerak met citroensap voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte rosé voor een perfecte combinatie
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Snack
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Argentinië
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer