Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
All American Burger
Mijn Jumbo nr. 6, 2009
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
bladeren ijsbergsla
▢
1
eierdooier
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepels
plantaardige olie
▢
4
plakjes
jonge Goudse kaas
▢
4
witte bolletjes
▢
yogonaise
▢
halve
ui
zeer fijn gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
eetlepels
peterselie
zeer fijn gehakt
▢
1
theelepel
mosterd
▢
500
g
mager rundergehakt
Instructies
Meng het gehakt, de ui, knoflook, peterselie, mosterd, eierdooier en zout en peper naar smaak goed door elkaar.
Zet het daarna een uur in de ijskast zodat het mengsel kan opstijven. Vorm er dan met de handen vier grote burgers van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers vier minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn van buiten, maar nog rosé van binnen.
Beleg de burgers als ze klaar zijn met een plakje kaas en plaats ze onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
Besmeer de vier bolletjes met wat yogonaise en leg er een blad ijsbergsla op.
Leg de burger op de sla en beleg verder met bijvoorbeeld tomaat, augurk, ui en ketchup.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
America