Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aloo dum
aardappelcurry
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
laurierblad
▢
1
ui
▢
½
theelepel
gemberpoeder
▢
½
theelepel
knoflookpoeder
▢
½
theelepel
mosterdzaadjes
▢
½
theelepel
komijnzaadjes
▢
¼
theelepel
kurkuma
▢
1 ½
theelepel
chilipoeder
▢
2-3
theelepels
yoghurt
▢
¼
theelepel
zout
▢
2
theelepels
korianderpoeder
▢
500
gram
aardappels
in plakjes
▢
1
tomaat
kleingesneden
▢
1
Spaanse peper
fijngehakte
Instructions
Verhit de olie, voeg het verkruimelde laurierblad en de kleingesneden ui toe en bak ze 3-4 minuten.
Voeg het gember- en knoflookpoeder toe, bak ze 1 minuut mee en voeg dan de mosterd- en komijnzaadjes toe.
Doe er de aardappelplakjes, de tomaat en de Spaanse peper bij, meng alles goed door elkaar en roerbak het gerecht 4-5 minuten.
Strooi er de kurkuma, de koriander en het chilipoeder bij.
Klop de yoghurt los met het zout en voeg dit bij de curry.
Meng alles voorzichtig door elkaar, sluit de pan en laat de curry op laag vuur nog ± 10 minuten sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Land van herkomst
India