Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aloo Palak
Spinazie/aardappelgerecht
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1250
gram
spinazie
versgehakte
▢
3
uien
▢
3-4
aardappels
in dobbelsteentjes gesneden
▢
3
tomaten
middelgrote
▢
7
eetlepel(s)
plantaardige olie
▢
¼
liter
volle yoghurt
▢
¼
theelepel
kurkuma
▢
½
theelepel
komijnpoeder
▢
⅛
liter
water
▢
¼
theelepel
kardemompoeder
▢
¼
theelepel
korianderpoeder
▢
1
mespunt
kaneel
▢
zout
peper
▢
¼
liter
room
Instructions
Hak de uien fijn en fruit ze in wat olie lichtbruin.
Vermeng de uien met de yoghurt en zet dit apart.
Snijd de tomaten klein en bak ze met de kurkuma zachtjes 5-7 minuten in de rest van de olie.
Voeg de rest van de kruiderij toe en laat nog ± 5 minuten zacht bakken.
Voeg het ui-yoghurtmengsel en het water toe en laat het geheel onder veelvuldig roeren 10-15 minuten zachtjes koken.
Voeg dan de spinazie toe en laat die ± 15 minuten mee sudderen (roer vaak).
Voeg de aardappels toe en laat ze gaar worden; blijf alles steeds goed door elkaar roeren.
Voeg, als de aardappels gaar zijn, de room toe en laat het gerecht nog enkele minuten op laag vuur staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch