Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Amandel sinaasappeltaart
Bron: Delicious maart 2018
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ronde bakvorm ca. 25 cm
mixer
Oven
bakvorm
Spatel
Ingrediënten
▢
2
biosinaasappels
▢
¾
tl
bakpoeder
gezeefd
▢
6
eieren
▢
250
gram
ruwe rietsuiker
▢
180
gram
fijne griesmeel
▢
75
g
amandelmeel
▢
Poedersuiker
▢
65
gram
polenta
Instructies
Bestuif de bakvorm met een gelijkmatig laagje polenta.
Schud het teveel eruit.
Doe de sinaasappels in een pan en overgiet ze met water.
Breng aan de kook op hoog vuur.
Leg er een rondje bakpapier op., verzwaard met een omgekeerd schoteltje en een conservenblik, zodat de sinaasappels onder water blijven.
Kook ze op een laag vuur afgedekt in ca.1,5 uur gaar.
Ze zijn dan zo zacht dat je ze makkelijk kunt inprikken met een scherp mes.
Giet af, snijd de sinaasappels doormidden en haal de pitten eruit.
Schil er aan laten zitten!
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pureer de sinaasappels met het bakpoeder in de keukenmachine.
Klop de eieren met de suiker in de keukenmachine of met de mixer met garde in ca. 5-8 minuten tot het driedubbele volume.
Spatel er voorzichtig de sinaasappelpuree, polenta, griesmeel en amandelmeel door.
Schep het beslag in de vorm en bak 15 minuten.
Schakel de oventemperatuur terug naar 160 graden en bak nog ca. 50 minuten tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.
Laat ca. 10 minuten afkoelen in de bakvorm en stort op een rooster om wat af te koelen.
Bestrooi met poedersuiker (en serveer met lemon curd (pot) en mascarpone).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hartige taart