Meng de mango-blokjes, bosuitjes, peperreepjes en 2 eetlepels citroensap in een kom.
Zet het mengsel in de koelkast tot gebruik.
Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en besprenkel ze met de resterende citroensap.
Laat 15 minuten intrekken.
Maak het amandelschaafsel fijn met een deegroller.
Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier.
Klop het ei in een kom en voeg 2 eetlepels water en sojasaus toe.
Haal de vis door het eimengsel en wentel het door het fijngemaakte amandelschaafsel, zodat de filets goed bedekt zijn.
Verhit olie in een anti-aanbakpan.
Bak de tilapiafilets op matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten, keer halverwege.
Verdeel de gebakken tilapiafilets over vier borden en serveer met de mangosalsa.
Serveer met rijst en een groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een paar schijfjes limoen en wat verse koriander als garnering.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de lichtzoete mangosalsa en de krokante vis.